Ondernemend

Hoe kun je naar internetradio luisteren in de auto?

Commerciële partnerbijdrage

Volgens een onderzoek door Edison Research en Triton Digital is AM/FM-radio de meest populaire audiobron die in de auto werd gebruikt, maar online radio beslaat ook veel van de luistertijd. Met de groeiende acceptatie van smartphones streamen dan ook steeds meer luisteraars hun favoriete internetradiostations in hun auto. Ondanks deze groei weten sommige luisteraars nog steeds niet hoe je internetradio in je auto kunt streamen tijdens het rijden of hebben ze er nooit aan gedacht om dit te doen. Hieronder leggen we daarom uit hoe je dit kunt doen, zodat je in je auto ook naar RTV Meppel kunt luisteren! 

Station
Ten eerste moet het radiostation worden vermeld op een van de vele geverifieerde mobiele streamingplatforms zoals de meest populaire, Streema en TuneIn. Zowel Streema als TuneIn zijn gratis audiostreamingplatforms waarmee luisteraars van over de hele wereld internetradiostations kunnen vinden en streamen, en ze worden zelfs geleverd met mobiele apps zodat ze thuis en onderweg op elk moment naar het station kunnen luisteren. 

TuneIn is geïntegreerd met onze eigen SAM Broadcaster Cloud. Als je al een SAM Cloud-station hebt, kun je je station eenvoudig op TuneIn vermelden in je SAM Cloud-gebruikersinterface door deze eenvoudige stappen hier te volgen. Houd er rekening mee dat TuneIn momenteel geen nieuwe zenders accepteert en dat we deze informatie bijwerken zodra ze nieuwe zenders rechtstreeks vanaf hun website accepteren. Als je zender momenteel op TuneIn staat, betekent dit dat je zender al vindbaar is.

Audiokabels
Of je nu een Android- of iOS-apparaat hebt, je kunt internetradio afspelen via een telefoon die rechtstreeks op het voertuig is aangesloten. Een USB-kabel of officiële Apple-connector past in aanpasbare poorten in het dashboard, het dashboardkastje of in de buurt van de versnellingspook, waar het juiste aansluitpunt zich ook in je auto bevindt.

Headsets en oordopjes
Als het veilig is om dit te doen en de wetten van je land dit toestaan, hebben sommige draadloze oortelefoons internetradiofunctionaliteit. De hoofdtelefoon of oortelefoon zal hoogstwaarschijnlijk via Bluetooth met je telefoon worden verbonden, dus vergeet niet om de connectiviteit in te schakelen. 

Bluetooth-connectiviteit
Telefoons met een actief Bluetooth-signaal kunnen worden geïntegreerd met het bedienings- en audiosysteem van de auto als de auto deze draadloze technologie ondersteunt. Zorg ervoor dat de telefoon is gekoppeld met andere apparaten in het instellingenmenu. 

Cassette-adapters
Oudere auto’s hebben mogelijk geen aux-ingangen. Radio’s die uitsluitend voor cassettes zijn ontworpen, hebben een speciale adapter in de vorm van een band nodig. Je kunt deze in de meeste accessoirewinkels kopen; ze worden aangesloten op een telefoonkabel en dragen audiogegevens over via de bandkoppen. 

Hoewel we het luisteren naar je favoriete internetradiostation in je auto promoten, is je veiligheid het belangrijkst voor ons. Je wilt immers niet een schadeclaim in hoeven te dienen bij de verstrekker van je verzekering auto nadat je een ongeluk hebt doordat je niet oplette door het radiostation! We raden je daarom aan gebruik te maken van handsfree luisteropties om de grootst mogelijke veiligheid te behouden tijdens het autorijden. Het kan ook handig zijn om hierbij gebruik te maken van de Android Auto-app, al kan Alexa en het Echo Dot-apparaat tevens een aanrader zijn.