Nieuws

Het Slotplantsoen wil ook een Social Sofa

Na Meppel Zuid, Nijeveen, Haveltermade, Galgenkampsweg etc krijgt ook het Slotplansoen een Social Sofa. Recent zijn de plannen voor de herinrichting van het Slotplantsoen op het Stadhuis gepresenteerd. Een aantal bewoners van de Noteboomstraat, Elsbeth van der Horst en Hilde van der Zweerde, waren hierbij aanwezig en gaven toen aan dat ze graag een Social Sofa willen in het Slotplantsoen. Een van de aanwezige ambtenaren liet vrij snel weten dat zo’n Social Sofa in de plannen kon worden opgenomen.

Even ter toelichting: een Social Sofa is een bank met een aansprekend ontwerp, een thema dat bij de wijk past, die gezamenlijk wordt beplakt met mozaïeksteentjes. De Sofa als zodanig heeft in de wijk een functie als sociaal ontmoetingspunt. De toezegging dat de Social Sofa er mag komen is slechts het begin van een heel proces van plannen: waar komt die dan te staan, wat wordt het ontwerp, wie werkt dat uit, wat wordt de timing en wie gaat er plakken en nog belangrijker: wie stelt de gelden beschikbaar.

De overige Social Sofa’s in Meppel zijn gefinancierd door het Waarborgfonds. De aanvraag loopt maar of dat ook voor het Slotplantsoen gaat gelden is nog even afwachten. Vooruitlopend op alle volgende stappen en positief gestemd over de voortgang zoeken de dames nog ontwerpers voor de bank en knippers en plakkers. Aanmelden kan via de Facebook pagina: Social Sofa Meppel. Eind 2023 starten de herinrichtinswerkzaamheden van het Slotplantsoen. Wellicht lukt het dan in de loop van 2024 de Social Sofa in het Slotplantsoen in gebruik te nemen.

RTV Meppel/ foto Leo de Harder