Nieuws

Het is weer een echte feestweek in Nijeveen

Het thema van de feestweek van dit jaar is “Wij doen het samen 3.0” Cor Koster voorzitter van het organiserende Oranje Comité :. “Nijeveen heeft er zin in. Na twee jaar hebben we weer zin in een feestje. De sfeer is prima en het weer werk gelukkig mee. Alhoewel het nu bij 25 graden wel zo mag blijven. Warm genoeg”.

Het Oranje Comité heeft een vol en zeer gevarieerd programma op de kalender gezet. Dat begon vrijdagavond met de Optocht. Maanden is er gewerkt door straten en verenigingen aan de 17 deelnemende wagen met inspirerende namen als Candy Club, Busscher Zoo, Wie doet ut samen in ons Eendje, Lions King etc. Een bonte karavaan trok voorbij want buiten de wagens liepen er groepen mee zoals “diabeten wandelen mee”. Ook kwam er een hele kolonne dino’s voorbij.

Even leek het er op dat heel Nijeveen meeliep maar het stond ook zwart van de enthousiaste mensen langs de kant. Straten hadden eigen hoekjes ingericht waar ze konden chillen en genieten van de optocht. Er wachten nog interessante programma onderdelen als de Sing Along met Euphonia en René en Erikah Karst, de dansmiddag met Dans en Partijcentrum The Ballroom, de Molenloop en niet te vergeten de Jaarmarkt op dinsdag . En dat naast al die andere activiteiten. Vervelen is er in Nijeveen niet bij. Voor elk wat wils.

De video van de Optocht staat op www.rtvmeppel.nl en op het You Tube kanaal van RTV Meppel

Screenshots Robert den Broeder