Nieuws

Herhaalprik nu mogelijk in Drenthe zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een herhaalprik krijgen. Vanaf deze week kun je zonder afspraak langskomen voor deze prik op de vaccinatielocaties in Hoogeveen, Emmen, Meppel of Assen. Een persoonlijke uitnodiging is niet nodig. Het is wel belangrijk dat je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden is.

Wanneer kun je langskomen?
De locaties in Drenthe zijn wisselend over de week op verschillende momenten open. Kijk voor je komt eerst op prikkenzonderafspraak.nl Daar vind je alle vaccinatielocaties in Drenthe met de openingstijden. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat.

Een afspraak maken voor je herhaalprik is ook nog steeds mogelijk. Met een afspraak weet je zeker dat je op tijd wordt geholpen en niet hoeft te wachten op de locatie. Een afspraak maken kan telefonisch via 0800 7070 of via www.planjeprik.nl

Waarom nog een herhaalprik?
De herhaalprik is een extra prik tegen corona. De bescherming neemt langzaam af na de laatste coronaprik of -besmetting. De herhaalprik maakt de afweer weer sterker. Hierdoor verkleint de kans op ernstige ziekte en de kans om het virus door te geven.

Andere coronavaccinatie? Hiervoor maak je wel eerst een afspraak.
• Vaccinatie voor kinderen (5 tot 11 jaar)
• Vaccinatie met Novavax of Janssen
Zie ook Herhaalprik tegen corona | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

GGD Drenthe/ foto Shutterstock