Sport

Grote overwinning The Black Panthers in laatste competitieduel

Rugbyclub the Black Panthers speelde zaterdag haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In Meppel werd het tegen de dames van Spakenburg maar liefst 98-0.

Spakenburg, dat nog geen wedstrijd gewonnen had dit seizoen, was met slechts 10 spelers afgereisd naar Meppel. Aan Meppeler kant stonden 20 dames klaar voor de wedstrijd. Gelukkig was een aantal van hen bereid een helft mee te spelen met Spakenburg, zodat iedereen kon spelen.

Ook met de aanvulling vanuit Meppel was Spakenburg geen partij voor the Black Panthers. Al na 3 minuten scoorde Jean Kampstra de eerste try, 6 minuten later gevolgd door Anne van der Aa. Daarna duurde het bijna 10 minuten tot Eunice de Ruiter met een schitterende beweging door de Spakenburgse verdediging liep en  het prima afmaakte. Even later scoorde opnieuw Anne van der Aa, waarna de score snel opliep via Tina Monsma, Juul van Saltbommel en Myrthe Lanting. De 7 conversies werden feilloos genomen door Lieke Huls.

In de 2e helft werden de Meppeler dames die meespeelden met Spakenburg afgewisseld, maar dat maakte voor the Black Panthers geen verschil. Al in de eerste minuut scoorde Anne van der Aa. Binnen 5 minuten scoorden daarna Lieke Huls, Demi Ligthart en opnieuw Anne van der Aa een try. Even later was het opnieuw Anne van der Aa, die haar laatste wedstrijd speelde voor het team en haar seizoen prachtig afrondde met haar vijfde try van de dag. Het slotakkoord was voor Myrthe Lanting, die nog 2 try’s scoorde. Demi Ligthart herhaalde het kunststukje van Lieke Huls door ook haar 7 conversies raak te schieten. Daarna vond referee David Skilton het mooi geweest en floot voor het eindsignaal. Door deze overwinning is the Black Panthers als vierde geĆ«indigd in de competitie.

The Black Panthers beleefde toch al een mooie dag. De club organiseerde haar eerste Super Saturday in de nog korte clubhistorie. Voor de wedstrijd van de dames speelden ‘s ochtends de Mini’s van rugbyclubs uit Noord Nederland met en tegen elkaar. Na de dameswedstrijd was het ‘s middags de beurt aan de Turven en Benjamins van alle clubs uit Drenthe, Groningen en Friesland. Met prachtig weer, eten en drinken, muziek en een springkussen voor de kinderen was het een geslaagde dag op het prachtige veld op Sportpark Koedijkslanden.