Nieuws

Grote belangstelling voor Herdenken in het Licht

Annerie Kremer Uitvaartzorg organiseert al jaren op kerstavond Herdenken in het Licht. Bezoekers van de Algemene Begraafplaats krijgen een grafkaarsje die ze kunnen plaatsen op het graf van hun dierbare. Annerie: “Mijn grote droom is om ooit alle graven verlicht te hebben op kerstavond. Ieder jaar komen we daar een stukje dichterbij”.

Na twee corona-jaren wisten veel mensen afgelopen zaterdag de weg weer te vinden naar De Poort. Bijna 400 bezoekers ontvingen van Annerie een grafkaars, een roos en een mooie kaart met een warme boodschap. Na het bezoek aan de begraafplaats werd iedereen getrakteerd op warme chocomelk en glühwein met iets lekkers erbij. De vele vuurkorven en fakkels zorgden voor een zeer sfeervolle setting.

Dat dit initiatief gewaardeerd wordt bleek wel uit de vele positieve reacties van de bezoekers. “Wat mooi dat zoiets wordt georganiseerd” en “wat een fijn, warm begin van Kerstavond” waren veelgehoorde opmerkingen.

Herdenken in het Licht is een initiatief van Annerie Kremer Uitvaartzorg en wordt ondersteund door vrijwilligers. Annerie stelt de grafkaarsen beschikbaar, de rozen zijn gesponsord door De Bloementuin en de chocomelk door Villa Kalkoven.

Tekst en foto: Annerie Kremer Uitvaartzorg