Grootste Blijmaak Actie voor vrijwilligers Meppel

7 december 2022 is het de Dag van de Vrijwilliger. Voor alle inwoners die zich over het lot van een ander hebben ontfermt, is er een lot uit de ‘Do Good Loterij’ – de grootste blijmaak-actie van gemeente Meppel. De ruim 5.000 prijzen zijn gedoneerd door het bedrijfsleven.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan. Dat is deze winter noodzakelijker dan ooit”, vertelt Lianne Dolstra van Meppelvoorelkaar. “Van energiearmoede tot eenzaamheid tijdens de feestdagen. Het zijn geen makkelijke weken. Dat zien we ook aan het aantal nieuwe hulpvragen op het platform. Maar we zien óók elke dag dat we elkaar niet in de kou laten staan. Voor al die duizenden inwoners die er in gemeente Meppel voor elkaar zijn, organiseren we de grootste blijmaak-actie: de Do Good Loterij”.

“Het idee van de loterij is simpel. Heb je dit jaar vrijwilligerswerk gedaan? Of je op een andere manier over het lot van een ander of je omgeving ontfermd? Dan krijg je een lot voor de Do Good Loterij. Maar de loten zijn niet te koop, net zoals de waarde van vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken is.”.

Met ruim 5.000 te winnen prijzen is de loterij goed gevuld. Een greep uit prijzenpot: gratis kerstkaartjes versturen, kadobonnen en entreetickets voor dagjes weg, een hotelovernachting en zelfs een fiets.
Lianne Dolstra vertelt: “De loterij wordt gesponsord door het bedrijfsleven. Daar zijn we dankbaar voor, want ook zij hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Mooi dat iedereen zo met zijn eigen kracht impact maakt. Met deze grootste blijmaak-actie van Nederland inspireren we iedereen om het verschil te blijven maken.”.

Grootste blijmaak-actie
De blijmaak-actie is niet alleen de grootste in gemeente meppel. De loterij is onderdeel van een samenwerking met ruim 60 gemeenten in Nederland. “Samen vormen ze de grootste blijmaak-actie van Nederland. Want samen staan we sterker. In dit geval kunnen we zo meer mensen bereiken en blijmaken. En ja, ook meer cadeautjes verzamelen.” aldus Lianne Dolstra.

Meedoen
Meppelvoorelkaar nodigt iedereen die iets goeds heeft gedaan maar nog geen lot heeft ontvangen uit om hun lot op te halen op 7 december op www.meppelvoorelkaar.nl. “En mocht je dan toevallig een leuke do good activiteit in je buurt ontdekken, dan mag je je daar natuurlijk ook voor aanmelden” voegt Lianne Dolstra er met een knipoog aan toe. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden.
Aanmelden kan van 7 t/m 14 december. De prijzen worden in de laatste 3 weken van december uitgereikt.
Aanmelden op https://www.meppelvoorelkaar.nl/

Tekst/foto Meppelvoorelkaar.nl