Evenementen

Grachtenfestival Meppel met een spectaculair programma

Komend weekend is er voor jong en oud veel te beleven in Meppel tijdens de 17e editie van het Grachtenfestival. De organisatie is er in geslaagd om een gevarieerd en een spectaculair “voor elk wat wils” programma samen te stellen.

Op vrijdag 9 juni wordt er traditioneel sportief gestart met bungee-roeien voor bedrijven teams en ’s avonds de Late Night Grachtenwalk. Verder zijn er in het weekend tal van historische schepen in de grachten en oude ambachten langs de grachten te bewonderen. Dit jaar met een record aantal deelnemers.

Naast de braderie en outletshopping op zaterdag 10 en zondag 11 juni is er ook veel muzikaal vertier. Op zaterdag kunt u genieten van de vele shantykoren in de binnenstad en op zondag het balgenfestival op de Prinsengracht.
Op het drijvend podium bij de Stoombootkade zijn er vrijdag- en zaterdagavond optredens van Jools en een gastoptreden van René Karst en de band Noah en een gastoptreden van de Dikdakkers

Voor de kinderen is het Bleekerseiland weer omgetoverd tot Kinder-speel-eiland. Tevens kunnen ze op zondagmorgen een hengeltje uitgooien tijdens de Matavi viswedstrijd.

De Koninklijke Marine is er ook dit jaar weer bij. Nieuw dit jaar is de Young Solar Challenge op zaterdag o.a. in de buitenhaven, Prins Hendrikkade.

Vanzelfsprekend is er ook weer op zondag de City Swim en een Citysup.

En er is veel, veel meer te beleven. Het volledige programma staat online op de website: https://www.grachtenfestivalmeppel.nl/ . Actuele zaken vind je terug op de socials

RTV Meppel/ foto Leo de Harder