Evenementen

Grachtenfestival Meppel met bomvol programma

In het tweede weekend van juni is er voor jong en oud weer veel te beleven in Meppel tijdens de 16e editie van het Grachtenfestival. De organisatie is er na twee stille jaren in geslaagd om een gevarieerd en een “voor elk wat wils” programma samen te stellen. Op vrijdag 10 juni wordt er traditioneel sportief gestart met bungee-roeien voor bedrijven teams en ’s avonds de Late Night Grachtenwalk. Verder zijn er in het weekend tal van historische schepen in de grachten te bewonderen. Dit jaar met een record aantal deelnemers.

Naast de braderie en outletshopping op zaterdag 11 en zondag 12 juni is er ook veel muzikaal vertier. Op zaterdag kunt u genieten van de vele shantykoren in de binnenstad en op zondag het balgenfestival op de Prinsengracht.
Op het drijvend podium bij de Stoombootkade zijn er vrijdag- en zaterdagavond optredens van Straight on Stage en de coverband Round about Now. Voor de kinderen is het Bleekerseiland weer omgetoverd tot KINDER-SPEEL-EILAND. Tevens kunnen ze om zondagmorgen een hengeltje uitgooien tijdens de Matavi viswedstrijd.

De Koninklijke Marine pakt jaar ook weer groots uit en komt naast de Roadshow met maar liefst 4 schepen uit de varende vloot naar Meppel. Nieuw dit jaar is de presentatie van de Meppeler Sloeproeivereniging bij het Westeinde en de City Sup op 12 juni. Vanzelfsprekend is er ook weer de City Swim. Het volledige programma staat inmiddels online op de website: https://www.grachtenfestivalmeppel.nl/ . Actuele zaken vind je terug op de socials

Foto Quido van Hien