Sport

Goede start dames Black Panthers

Het damesteam van Rugbyclub the Black Panthers uit Meppel is begonnen aan de competitie. Met wat vertraging speelden de dames zondag hun eerste officiƫle wedstrijd.

Het team, dat vorig jaar werd opgericht, zou eigenlijk in september beginnen aan de nieuwe 10s competitie van Rugby Nederland (10 tegen 10 in plaats van 15 tegen 15). Helaas begon de competitie met afzeggingen van tegenstanders. The Black Panthers konden gelukkig aanhaken bij The Sneeks uit Sneek, die de versterking goed konden gebruiken in de 3e klasse.

Zondag stonden beide teams, genaamd The Black Sneeks, in Almelo tegenover The Big Bulls. De kick off was om 13.00 uur en The Black Sneeks gingen gelijk in de aanval. Hoewel beide teams nog niet veel samen hadden getraind, viel de eerste try al na 12 minuten. Ook de conversie ging raak. The Big Bulls kwamen al snel terug met een try, waarna het combiteam uit Meppel en Sneek nog twee keer scoorde. Vlak voor rust maakte de thuisploeg er 10-19 van.

Na rust gingen The Black Sneeks beter spelen. Hoewel ze slordig waren in de aanval en vaak balverlies leden, waren ze toch duidelijk sterker dan de tegenstander. Met prima verdedigend werk en tackles werden de tegenaanvallen gestopt. De thuisploeg scoorde 1 try waar de bezoekers er 6 scoorden. Even leek het een hele ruime overwinning te worden, maar het slotakkoord was voor de Tukkers met 2 trys. Toch konden de dames uit Meppel en Sneek tevreden terugkijken op de met 31-54 gewonnen wedstrijd.