Nieuws

GGD Drenthe: ‘Maak afspraak online en kom niet zonder afspraak”

Het is druk op de lijn bij de GGD. Daarom roept GGD Drenthe mensen op om hun afspraak voor een boosterprik vooral online te maken. “We roepen op om het vooral online te proberen zodat mensen die digitaal minder vaardig zijn, het telefonisch kunnen doen”, zegt Bart Raaijmakers van GGD Drenthe. “De kans om er online door te komen is vele malen groter dan telefonisch. Door het online te regelen ontstaat er meer ruimte op de telefoonlijnen voor mensen die het online niet lukt.”

Alleen op afspraak
Er komen ook nog steeds mensen zonder afspraak naar de vaccinatielocaties. Dat heeft geen enkele zin, volgens de woordvoerder. “Voor de boosterprik heb je √©cht een afspraak nodig. Je kan dus niet zomaar naar de locaties komen voor een boosterprik. Die mensen worden dan ook weer teruggestuurd”, vertelt Raaijmakers.

Ondanks de drukte op de lijn staan er voor de komende weken bij elkaar bijna 100.000 afspraken gepland. “Deze week zijn dat er 27.000. Volgende week 35.000 en die week daarna 42.000 vaccinaties”, aldus de GGD-woordvoerder.

Foto Shutterstock