Sport

Geslaagde Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers MZ&PC de Reest!

Afgelopen weekend mochten maar liefst zeven zwemmers van de Reest deelnemen aan het NK sprint in Rotterdam. Historisch veel zwemmers tijdens het weekend waarin ook het 90-jarig bestaan van zwemvereniging MZ&PC de Reest werd gevierd.

Tijdens dit NK werden korte afstanden in een 25m bad gezwommen. De wedstrijd is alleen voor jeugd en senioren zwemmers, maar ondanks hun jonge leeftijd wisten Collin Visscher, Vera de Boer en Koen de Vries zich te plaatsen in deze oudere leeftijdscategorie.


Maud Slijkhuis is de jongste zwemster en zij mocht meedoen aan twee estafettes. Ze zwom deze estafettes samen met Koen, Ruben Westerneng en Vera.  
Voor Collin, Maud en Evelien Husselman was het hun eerste ervaring met een officieel Nederlands Kampioenschap. Daan van de Belt maakte het 7-tal compleet.


Er is goed gezwommen! Helaas zwommen Evelien en Ruben geen persoonlijke records, maar Daan, Koen, Collin en Vera wel! Collin verbeterde zijn eigen clubrecord en Vera heeft zelfs twee clubrecords bij de dames op haar naam gezet. Op de 50m rug stond ze als 42e geplaatst en werd ze uiteindelijk 11e van Nederland, heel knap in deze oudere leeftijdscategorie.

Tijdens ditzelfde weekend had de negen jarige Jip Westendorp zich geplaatst voor de Jaargangfinales in Dordrecht. Dit is een officieus Nederlands Kampioenschap voor de jongste, snelste zwemmers van Nederland. Jip mocht starten op de 100m rugslag. Helaas gleed hij weg bij de start, waardoor hij geen persoonlijk record zwom, maar het was een geweldige ervaring voor hem, meedoen met de beste zwemmers van Nederland!

Het weekend ervoor vonden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen plaats in Eindhoven. Koen de Vries en Vera de Boer hadden zich hiervoor geplaatst; dit was een wedstrijd met langere afstanden in een 50m bad. Koen mocht maar liefst starten op acht afstanden en heeft op vier van deze afstanden een persoonlijk record gezwommen, waarvan drie clubrecords. Op het wisselslag klassement is hij heel knap als 15e geëindigd. Vera mocht op twee afstanden starten. Op de 100m rugslag wist zij zich te plaatsen voor de finale en zij werd in deze finale verrassend  6e van Nederland met tevens een persoonlijk en clubrecord!

MZ&PC de Reest/ Hannie Peeters