Nieuws

Geslaagd Rouwcafé vraagt om een vervolg

Zo’n 40 mensen kwamen woensdagavond naar het Rouwcafé in Stadscafé Oasis. Een mooie opkomst voor de eerste bijeenkomst na coronatijd. Annerie Kremer en Stadscafé Oasis kijken terug op een zeer geslaagde avond.

Annerie: “Het allereerste rouwcafé was net voor coronatijd en was een groot succes, maar we hadden geen idee hoeveel mensen we nu konden verwachten. Voor half acht liepen de eerste belangstellenden echter al binnen en uiteindelijk mochten we zo’n 40 mensen verwelkomen. In de ongedwongen setting kwamen er al snel mooie gesprekken tussen alle aanwezigen. Prachtig om te zien.”

Marijke Knol, verlies- en rouwcoach in Meppel, was uitgenodigd als spreker en zij vertelde wat rouw betekent en dat het voor iedereen anders is hoe je daar mee om moet gaan. Het publiek luisterde aandachtig en sommigen knikten instemmend bij de voorbeelden die ze gaf. Er was een fijne interactie tussen Marijke, Annerie en het publiek. Iedereen kreeg de gelegenheid om, als men dat wilde, zijn of haar verhaal kwijt te kunnen.

Ook na het officiële gedeelte bleven de aanwezigen lekker zitten en onder het genot van een kop koffie of een wijntje gingen de gesprekken gewoon verder “Ik vind het fijn om naar zulke bijeenkomsten te gaan, omdat ik hier gelijkgestemden tegenkom”, zei een mevrouw. „Ik kan wel alleen gaan thuis zitten, maar dit is toch veel fijner en gezelliger?”

Dat er nog steeds behoefte is aan een Rouwcafé, bleek wel uit de opkomst en reacties. De volgende bijeenkomst staat daarom ook al gepland en is op woensdagavond 18 januari. Wederom bij Stadscafé Oasis.

RTV Meppel/ Foto Annerie Kremer