Schooltv

Geslaagd Carnaval van dieren Stad & Esch Diever

De leerlingen van Stad & Esch in Diever presenteerden op vrijdag 7 juni hun ‘Carnaval van dieren’. Een theatrale wandeling geïnspireerd op ‘Carnaval des animeaux’ van de componist Camille Saint Saëns. Ze verrasten het publiek met hele afwisselende theatrale belevingen. Met onder meer een ‘modeshow’ van dieren en een kijkje in de toekomst waarin de aarde geteisterd wordt door overstromingen. Maar ook met een boom die via vier spelers de mens bekritiseerde en een hilarische kennismaking met de verschillende types ‘verveelde leerlingen’ zoals de slaper, de vliegtuigman en de boektekenaar.

Ze maakten deze productie onder begeleiding van theaterdocenten van Roestvrij theater en kunstvakdocenten van CultuurKlik. Ze werkten er vanaf maandag 3 juni ze elke dag aan. Tijdens het Cultuurfestival in februari startten de leerlingen al met workshops dans, vormgeving (decor), visuals, beats en theater. Op vrijdagavond zorgden ze zelf voor de logistiek, kaartcontrole, rondleiding en catering. Ook maakten ze zelf de decorstukken en zorgden ze voor de PR.

‘Carnaval van dieren’ is onderdeel van het meerjarige theaterproject Theater on Tour. Mogelijk met de regeling cultuureducatie vmbo | vso | pro van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Doel van het project is jongeren laten kennismaken met de verschillende disciplines in de theaterwereld en om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Tekst/foto Stad & Esch Diever