Sport

Geflatteerde nederlaag voor the Black Panthers

Rugbyclub the Black Panthers (samen met De Sneeks) speelde afgelopen weekend tegen het 2e team van de Rugbyende Utrechtse Studenten (RUS2). In Utrecht werd het 32-7.

De nederlaag was onverwacht, omdat the Black Panthers 2e stond in de competitie, waar RUS2 nog geen wedstrijd gewonnen had dit seizoen.

Toch scoorde RUS2 al na 7 minuten. Hoewel the Black Panthers uitstekend speelde, was het toch RUS2 dat verdedigend de meeste duels won en aanvallend sterker was. In de rust stond het daarom 22-0 voor de thuisploeg.

In de 2e helft scoorde RUS2 al snel weer, waarna Myrthe Lanting scoorde voor het team uit Meppel. De conversie van Maureen Cnossen ging ook prima raak. Even later was het toch weer RUS2 dat scoorde. Het laatste half uur werd een harde, spannende wedstrijd, waarbij geen van de team nog wist te scoren.

Na afloop bleek dat RUS2 maar liefst 9 spelers opgesteld had uit RUS1 met Ereklasse ervaring, 3 klasses hoger dan de 3e klasse waarin the Black Panthers speelt. Zo levert RUS1 bijvoorbeeld ook spelers aan het nationale team. Vanuit dat oogpunt heeft the Black Panthers een geweldige wedstrijd gespeeld. Toch is de nederlaag vervelend in de strijd om de koppositie. The Back Panthers staat nu derde in de competitie.