Regio

Geen sleutel nodig voor OV-fiets op station Hoogeveen en Meppel

Reizigers op het station Meppel en Hoogeveen kunnen voortaan een OV-fiets huren waarvoor ze geen sleutel meer nodig hebben. Het elektronische slot is te openen met de OV-chipkaart. Het gaat op beide stations om 32 fietsen.

Het elektronische slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fiets abonnement op de OV-chipkaart staat, springt het slot vanzelf open. Zet de fiets op slot door de knop op het slot in te drukken en het ringslot te sluiten. Bij het terugbrengen van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot.

Geen fietssleutel
Elk jaar verdwijnen er zo’n 2000 fietssleutels. Dat komt onder ander doordat reizigers uit gewoonte per ongeluk de sleutels in hun stak steken en mee naar huis nemen. De sloten moeten dan worden opengeknipt. Zonde van de sloten, de kosten om de fiets van een nieuw slot te voorzien en bovenal vervelend voor reizigers want de OV-fiets is dan niet beschikbaar.

Populaire fiets
Met de OV-fiets wil NS het reizen met de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken. NS biedt op dit moment 21.700 fietsen aan op bijna 300 huurlocaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen

Meer weten over het nieuwe slot? Ga naar www.ov-fiets.nl/slot

RTV Meppel/ foto NS