Nieuws

Focus Woonconcept op kerngemeenten

Ruim 300 huishoudens in Assen krijgen een andere verhuurder. Woningcorporaties Actium en Woonservice nemen deze woningen over van Woonconcept uit Meppel. De huurders zijn per brief ge├»nformeerd door Woonconcept. De overname past in de strategie van Woonconcept om zich te focussen op haar kerngemeenten Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland.

Nicole Peeters, directeur-bestuurder Woonconcept: “Woonconcept verhuurt bijna 11.700 woningen. Daarvan staan 305 woningen in Assen. Dit betekent dat we in Assen minder aanwezig en actief zijn voor onze bewoners, dan in de rest van ons werkgebied. Terwijl we er wel echt voor onze bewoners willen zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar partijen die deze rol beter kunnen vervullen. Met Actium en Woonservice hebben we deze partijen gevonden.”

Verdeling woningen
De overname betreft gezinswoningen en appartementencomplexen in de wijken Lariks, Kloosterveen en Assen Centrum. Van deze woningen gaan 231 woningen naar Actium. Woonservice voegt 74 woningen toe aan haar woningvoorraad. Woonservice werkt sinds 2019 aan de uitbreiding van haar woningbezit in Assen. Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice vertelt: “Wij willen van grotere betekenis zijn voor de woningmarkt in Assen. Deze overname past daarbij.”

Manager Vastgoed Rob Hoogeveen van Actium licht toe: “We verhuren een groot deel van onze woningen in Assen. Onze medewerkers kennen de wijken daardoor goed en kunnen voor de huurders veel betekenen. Met het overnemen van deze woningen verwelkomen we met plezier deze huurders.”

Brief aan huurders
Vanaf 1 november huren de bewoners bij Actium of Woonservice. Alle huurders hebben een brief ontvangen van hun huidige verhuurder Woonconcept om hen te informeren over de overname. Na de zomer nemen Woonservice en Actium contact op met de huurders om de praktische zaken te regelen.

Foto Google Streetview