Fietstransferia Drenthe openen fietsseizoen

Menigeen popelt om naar buiten te gaan. Nu het voorjaar in aantocht is, trappen de fietstransferia in Drenthe het nieuwe fietsseizoen af met een gezamenlijk fietsweekend op 15 en 16 april. Tijdens dit feestelijke evenement wordt een nieuwe fietskaart geïntroduceerd waarop de acht mooiste routes van Drenthe staan. Iedereen die tijdens het Fietsweekend Drenthe meefietst ontvangt deze kaart gratis.

Acht verschillende startplaatsen
Na de introductie van het eerste Fietstransferium in Frederiksoord, zo’n drie jaar geleden, zijn er inmiddels acht plaatsen waar een Fietstransferium is gevestigd. Deze liggen verspreid over de vijfsterren fietsprovincie en zijn elk gesitueerd bij of in één van de Nationale Parken of bijzondere (natuur)gebieden die Drenthe rijk is. Er is een Fietstransferium te vinden in; Appelscha, Emmen, Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Orvelte, Ruinen en Veenhuizen.

Startpunt voor ultiem fietsplezier
De betrokken ondernemers geloven in de samenwerking en zetten zich in om de verbinding met de verschillende gebieden te maken. Dit alles om de bezoeker aan Drenthe ultiem fietsplezier te bezorgen. Naast het huren van een gewone fiets of e-bike zijn er andere soorten tweewielers te huur zoals e-choppers, e-steps of MTB-fietsen. Ook kan men gebruikmaken van alle services en diensten die het Fietstransferium biedt zoals het opladen van de fiets en het oppompen van de banden.

De mooiste fietsroutes op één kaart
Het gezamenlijk organiseren van het Fietsweekend Drenthe is een logische stap en ook het uitbrengen van de fietskaart stimuleert mensen om op de fiets te stappen en de provincie te verkennen. Wellicht is het een stimulans om een ander gebied te gaan verkennen. Wie meefietst kan vanaf 9.00 uur starten bij een van de acht locaties. Er ligt voor iedereen een rugzakje klaar met onder andere daarin de fietskaart. De route die vanuit het gebied wordt aanbevolen, kan worden gefietst of men kan zelf een tocht uitstippelen via de knooppunten op de kaart. Deelname aan het Fietsweekend Drenthe is gratis.

Meer informatie, adressen en huren van een tweewieler via www.fietstransferium.com

Tekst/foto aangeleverd