Sport

FC Meppelgym op dreef tijdens Acrogym wedstrijd

Op zaterdag 12 maart was er na een lange tijd weer een acrowedstrijd voor de D/E-lijn teams van Fc Meppel Gymnastiek. Fc Meppel nam met maar liefst 18 teams deel aan de Provinciale Kampioenschappen (PK) in Nieuwleusen.

In de eerste wedstrijdronde mochten drie teams het spits afbijten. Hierbij behaalden het D-senioren duo Maud Loode en Noah Leeflang een mooie 3e plek. In de categorie D-junioren trio kwamen ook twee teams in actie. Vera Hamstra, Fleur van Heerde en Sophie Hassefras pakten in deze categorie het zilver met een super nette oefening. Jildou Wolters, Merle Smit en Isabella Koobs draaiden ook een goede oefening met een kleine fout. Zij pakten hiermee alsnog het brons.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan acht andere teams. In de categorie E-instap duo kwamen Lora Smit en Leandra van der Veen op een tweede plek. Stella van Eisden en Lieke ten Caat kwamen in dezelfde categorie op de vierde plek. Beide teams kunnen helaas niet doorstromen naar de volgende wedstrijd door de leeftijdscategorie. Bij de E-junioren trio’s bestond het hele podium uit FC Meppel leden.

Er was een gedeelde eerste plaats voor Mare Jonkers, Britt Snoeijink en Vayèn Amy Cramer en Sophia Wamsteeker, Kiki Houtman en Dyanne Abels. Het brons ging naar Riana Spooner, Inge Bazuin en Saar van Wegen. De zesde plaats in deze categorie ging naar Sidra Abdalla, Anna-Sophie Bloemert en Noa Erkemeij.

Ook kwamen er twee teams in actie bij de E-jeugd duo’s. Julia Bloemert en Ambers Kisters behaalden een zilveren medaille. De meiden vormden oorspronkelijk een trio, maar hebben sinds kort hun oefening omgetoverd naar een duo-oefening. In dezelfde categorie werden Anique Dorgelo en Pip van Wegen zevende.

In de laatste wedstrijdronde kwamen de laatste zeven teams aan de beurt. Bij de E-senioren trio’s wisten Miriam Potman, Sophie Touker en Lara Schreijers het zilver te pakken. An Peeks, Noëlle Kisters en Rosan Luth werden vijfde in deze categorie.

Indy Klooster en Ymke Wolters werden bij de D-junioren duo’s eerste en daarmee Drents Kampioen. Leandra Pot, Nienke Meekhof en Nyne de Boer kwamen uit in de D-senioren. Met wat kleine tijdsfouten behaalden zij een vijfde plek. Yvette Dusink, Joyce Snijder en Esmee Vlak behaalden in dezelfde categorie een zevende plek. Bij de E-Junioren duo’s werden Esther Potman en Ilaysa Power derde en kregen zij het brons omgehangen. Merel Blaauw en Daphne Luth werden Drents kampioen als duo in de E-senioren.

Over twee weken op 26 en 27 maart vindt het districtskampioenschap in Tweede Exloërmond plaats. 14 Van de 16 teams zijn doorgestroomd naar deze wedstrijd. Al met al een prima weekend met mooie prestaties!

Foto FC Meppel Gym