Excursie ‘Voorjaar in zicht in het Reestdal’

Op zondag 12 maart luidt Landschap Overijssel het voorjaar in met een voorjaarswandeling door het Reestdal. Tijdens de wandeling zal je ontdekken dat de natuur langzaam wakker wordt en zich gereedmaakt voor een periode van groei en bloei. Onder begeleiding van onze natuurgidsen start de wandeling om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Meld je aan en ga mee het voorjaar ontdekken!

Ook al kunnen de voorjaarsmaanden nog erg fris en grillig zijn; de natuur begint al wel te ontluiken. Knoppen in bomen en struiken beginnen te ontwikkelen, de eerste bomen die hun stuifmeel verspreiden, het gras dat langzaam groener kleurt. Maar ook de vogels die hun lied zingen, in een poging een geschikte wederhelft te verleiden. Loop gezellig mee en voel het voorjaar naderen. Na de lange, grijze winter is het heerlijk om een frisse neus te halen in het mooie Reestdal, zeker met de belofte van het voorjaar in het verschiet!

Aanmelden: Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Tekst Landschap Overijssel/ Foto Kristainne vd Put