Er op uit in de meivakantie in De Wieden!

Voor de jonge natuurontdekkers is er in de meivakantie (27 april t/m 7 mei) een spannende speurtocht bij bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Met een rugzak vol leuke opdrachten en een routekaart kun je het avontuur van ‘het verdronken dorp Beulake’ beleven. De rugzakjes zijn te huur bij het bezoekerscentrum aan de balie. Aan het einde van de tocht ontvang je in het bezoekerscentrum een klein cadeautje als aandenken.

Naast de speurtocht voor kinderen zijn er ook allerlei bijzondere vaarexcursies deze meivakantie. Zo is er op 30 april een stilte vaartocht. Een rustgevende vaartocht die je de kans geeft even uit het drukke bestaan te stappen. Dompel je met al je zintuigen onder in de schoonheid van De Wieden. Laat je verrassen door de natuur en de bijzondere sfeer op het water.

Voor liefhebbers van de prachtige bloemen die in het voorjaar bloeien is er de vaarexcursie ‘bloeiend hooiland’ op 1 mei. Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de wilde bloemen van De Wieden. Het drijvende land met hooilandjes is in voorjaar een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Wil je meer weten over de dieren die in De Wieden voorkomen? Ga dan mee met de vaarexcursie ‘door het leefgebied van de otter’ (29 april) of de tocht naar de eendenkooi (4 mei). Als je van verassingen houdt zijn er ook een aantal zwerftochten in de vakantie. Deze vaartocht is elke keer weer anders, de schipper kent het gebied op zijn/haar duimpje en laat je de mooiste plekjes zien.

Kortom, er is genoeg te doen en te beleven in de Wieden! Geniet van de natuur in het voorjaar en wees welkom bij ons bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Voor het overzicht aan excursies kunt u kijken op https://nm.nl/dewieden/activiteiten.

Tekst Natuurmonumenten.nl/ foto Laurence Denderfield