Nieuws

Emma Meinen leest het beste voor van de gemeente Meppel

Woensdag 9 maart was de Voorleeswedstrijd van gemeente Meppel. Dit jaar was de grote winnaar Emma Meinen, zij las voor uit het boek de Zevensprong van Tonke Dragt. Tijdens de provinciale ronde op woensdag 13 april in podium Zuidhaege in Assen zal zij onze gemeente vertegenwoordigen.

Voorleeskampioenen
Twaalf voorleeskampioenen van basisscholen uit de gemeente Meppel zijn met elkaar de strijd aangegaan om kampioen te worden van hun gemeente. Dit jaar met wat minder publiek in de zaal, maar de gehele wedstrijd was te volgen via livestream voor familie en vrienden van de schoolkampioenen. Het was een spannende wedstrijd, het niveau van de kandidaten lag erg hoog en de jury had het moeilijk. Volgens de jury bracht Emma duidelijk de emotie van het verhaal onder woorden en ze maakte iedereen nieuwsgierig naar de afloop. Daardoor is ze de terechte winnares.

De jury bestond uit wethouder Jaap van der Haar, Arend Compagner van de bibliotheek, Manar Oustou, de winnaar van vorig jaar. De presentatie was in handen van Carla Boers.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool. Het is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Deze organisaties willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek.

Foto Bibliotheek