Nieuws

Eerste Greenwheels-auto geplaatst in Meppel

Meppel is 135e Nederlandse gemeente met duurzame mobiliteitsoplossing. In samenwerking met de gemeente Meppel is de eerste Greenwheels-auto geplaatst in het centrum. Meppel is hiermee de 135e gemeente in Nederland en naast Assen de tweede gemeente in Drenthe waar bewoners gebruik kunnen maken van een deelauto van Greenwheels. De bekende rode auto’s zijn een uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. Greenwheels werkt de laatste jaren hard aan een opmars, ook buiten de grote steden. Directeur Andrew Berkhout: “Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Dus kijken we ook buiten de Randstad waar behoefte is aan deelauto’s.”

Met het plaatsen van de deelauto zet de gemeente een volgende stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Greenwheels is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in dorpen en steden. De impact is bewijsbaar aanzienlijk. Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat, blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng.* Deelauto-gebruikers rijden bovendien gemiddeld bijna tweeduizend kilometer minder per jaar, omdat ze beter nadenken over mobiliteit wanneer ze op pad gaan.

De nieuwe Greenwheels-auto heeft een plek gekregen op het P+R terrein bij treinstation Meppel en is daarmee ook goed te gebruiken door mensen die per trein naar de stad reizen en met de auto verder willen. Er is gekozen voor een compacte, zuinige stadsauto van het type Volkswagen up!. De deelauto van Greenwheels staat op een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

Foto Greenwheels