Een weekend in Meppel

Wil je graag een weekendje weg in eigen land? Denk dan eens naar Meppel. Meppel is een leuke knusse stad in Drenthe. Meppel is zowel met de trein als met de auto goed te bereiken. En er is van alles te beleven; bezoek bijvoorbeeld de hunebedden van Havelte, de attracties van Giethoorn of ga een dagje boxershorts of andere kleding shoppen in het centrum van Meppel.
 
Attracties in Meppel
Loop door de pittoreske, historische binnenstad met prachtige bruggen, grachten en knusse winkelstraten en bewonder de prachtige gebouwen uit de 17de en 18de eeuw.  Op zoek naar een nieuwe garderobe? In dé bekende winkelstraat van Meppel; de Hoofdstraat, de Groenmarkt en het Kerkplein vindt je alles wat je nodig hebt, van heren ondergoed tot avondjurk.  Ben je met kinderen een weekendje weg? Bezoek dan het zwemparadijs Bad Hesselingen en laat ze na het zwemmen uitrazen in de nabij gelegen speeltuin met klimbos. En geniet daarna van een heerlijke maaltijd in een van de vele cafés of restaurants of een van de sfeervolle pleinen.

Overnachten 
In Meppel is er ruime keuze in accommodaties. Of je nu liever in een hotel, appartement of airbnb slaapt. Meppel heeft voor ieder wat wils wat betreft accommodaties. Kom je met de auto, dan bieden veel hotels gratis parkeerplaatsen aan.
  
Verken Meppel met de fiets
Meppel heeft een prachtige omgeving perfect om per fiets te verkennen. Zo fiets je eenvoudig in minder dan 15 km naar Giethoorn of fiets naar het Nationale Park de Weerribben en huur daar met mooi weer een bootje. Of maak een prachtige wandeling in het bos van Staphorst.
 
Bezoek de Hunebedden van Havelte
Ben je in Meppel dan kun je uiteraard een bezoek aan de hunebedden van Havelte niet overslaan. Deze hunebed heeft een bijzondere rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied veranderde in de 2e wereld oorlog namelijk compleet door de komst van de Duitsers. Zo verhuisde het dorp geheel om zo plaats te maken voor een vliegveld van de bezetters. De D53, welke het een na grootste hunebed van Nederland is, werd toen uit elkaar gehaald en de stenen zijn toen in een 6 meter diepe kuil begraven. In 1947 zijn de stenen van de hunebed opgegraven en is deze weer in elkaar gezet. Een indrukwekkend plek die je zeker niet kan overslaan!

Bezoek het drukkerijmuseum van Meppel

In het Drukkerijmuseum krijg je als bezoeker een rondleiding in de geschiedenis van de drukkunst. Het leuke van dit museum is, is dat het nog volop in bedrijf is. En het drukken gaat hier nog met het oude ambacht van het drukken. Het museum begint bij muurschilderingen in de grotten vanuit de prehistorie en neemt je van daaruit mee via het spijkerschrift en de hiëroglyfen naar de boekdrukkunst. Het museum geeft een perfect inzicht in de rijke geschiedenis van de boekdrukkerij. Er worden vaak tal van demonstraties uitgevoerd door vrijwilligers zoals boekbinden, papier scheppen, steendrukken en het drukken op oude persen. In dit interactieve museum worden verder ook veel andere kunstexposities gehouden en is er ook voor kinderen altijd genoeg te doen. Zo worden er bijvoorbeeld vaak speurtochten en spelcircuits georganiseerd. Kortom een interessant en leerzaam museum voor het hele gezin!

Foto: pixabay.com