Nieuws

Dwangsom van 2500 euro voor Eetcafé De Beurs in Meppel

Gemeente Meppel heeft een dwangsom van 2500 euro opgelegd aan eetcafe De Beurs. Dat eetcafe gebruikt de coronacheck-app niet (altijd). Na meerdere waarschuwing is de maat vol voor burgmeester Richard Korteland.

“Het afgelopen weekend is het corona toegangsbewijs goed verlopen. Op één locatie na”, zei Korteland op de gemeenteraadsvergadering. “Vandaag is een last onder dwangsom uitgedeeld voor het bedrag van 2500 euro omdat niet voldaan is aan checken van het bewijs.”

Volgens Korteland zijn er meerdere informele waarschuwingen en drie officiële waarschuwingen gegeven. “Dat is de afspraak. We horen te waarschuwen”, aldus Korteland. Als de coronacheck-app vanaf vandaag nog steeds niet gebruikt wordt volgt een boete van 2500 euro, als dat niet helpt volgt verplichte sluiting. “Na drie waarschuwingen in de formele sfeer was de rek eruit. Ik beleef geen lol of plezier om dit te doen. Het is een regel en dit gaat om de gezondheid van mensen”, aldus Korteland.

De burgemeester heeft de informatie dankzij tips van inwoners. Hij leest hieraan af dat de sfeer in het land verandert. “Wij worden steeds vaker gebeld door het publiek met de opmerking: ik word niet gecontroleerd, maar ik wil dat wel. Ik wil me veilig voelen. Dat is een verandering.”

Foto Leo de Harder