Schooltv

Drenthe College organiseert last minute studiekeuze

Drenthe College organiseert op donderdag 16 juni van 16.00 tot 18.00 uur de Last Minute Studiekeuze. Een voorlichtingsbijeenkomst voor jongeren die twijfelen over een mbo-opleiding, (zorg)vragen hebben, willen doorstromen binnen het mbo of gezakt zijn op het voortgezet onderwijs. Ook als je benieuwd bent naar de mogelijkheden bij de Sprinthavo of –vwo of als je wilt om-/bijscholen ben je van harte welkom. Aanmelden is mogelijk via https://www.drenthecollege.nl/events

Op de DC-locaties Anne de Vriesstraat 70 in Assen, Van Schaikweg 98 in Emmen of Ambachtsweg 2 in Meppel krijgen bezoekers de gelegenheid om individueel in gesprek te gaan met een studiekeuze-adviseur. Tijdens het gesprek wordt echt de tijd voor je genomen en kun je allerlei vragen stellen.
Denk bijvoorbeeld aan vragen over toelatingseisen, de verschillende mbo-opleidingen, studiebegeleiding of –financiering. Ook wordt er hulp bij het aanmelden voor een mbo-opleiding geboden.

Sprinthavo of –vwo
Ben je gezakt of wil je (alsnog) je havo- of vwo-diploma halen? Dat kan dat via de Sprinthavo of Sprintvwo (vavo) van Drenthe College. Bij de Sprinthavo/-vwo krijgen studenten het volledige vakkenpakket versneld aangeboden of is het mogelijk om certificaten te halen. Lessen worden gegeven in kleine klassen en in een studielokaal wordt – met behulp van een leswijzer – huiswerk gemaakt. Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht, maar studenten staan er niet alleen voor, want er is begeleiding van betrokken en professionele docenten.

Foto Drenthe College