Sport

DOS’46 rekent na rust af met Groen Geel

In de Korfbal League lukte het DOS ’46 uit Nijeveen pas om in de tweede helft afstand te nemen van laagvlieger Groen Geel uit Wormer. Voor de thee hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar daarna stelde de ploeg van trainer Henk Jan Mulder orde op zaken: 24-17.

Vorige week donderdag verloor DOS ’46 de Noordelijke derby van LDODK met 22-24 in Sporthal de Eendracht. Nu kon het zich revancheren tegen Groen Geel, maar in de eerste speelronde verslikten de rood-zwarten zich. Het speelde toen met 12-12 gelijk.

Van onderschatting geen sprake

Van onderschatting was dus vooraf geen sprake. Maar DOS ’46 had het in de openingsfase wel lastig. De ploeg uit Wormer onder leiding van Mady Tims gaf goed tegengas. Uiteindelijk moest de thuisploeg genoeg nemen met een 8-8 ruststand. Ook vorige week kon Groen Geel lang aanhaken. Tegen topploeg Groen Geel stond het bij rust 10-10, maar werd het uiteindelijk 28-14. Ook nu zat het venijn in de tweede helft. “We wisten dat we het verschil na rust konden maken. Ik ben geen moment in paniek geraakt”, aldus Eline van Veldhuisen, die na rust veelvuldig de korf wist te vinden.

Tandje bijgeschakeld

DOS ’46 schakelde een tandje bij. Het ging van 9-9 binnen twintig minuten naar 21-13 en won uiteindelijk vrij eenvoudig met 24-17. DOS ’46 staat nu op de zesde plaats in de Korfbal League met 10 punten. Volgende week speelt DOS ’46 een uitwedstrijd tegen HKC.