Sport

DOS’46 na knappe zege toch weer kansrijk

Door de 20-22 zege bij KZ gisteravond is DOS’46 ineens weer kansrijk voor een plek bij de eerste 4 in de Korfbal League. Een zege in de derby uit bij LDODK in Gorredijk aanstaande zaterdag volstaat voor een plaats in de play-offs. Voor die play-offs hebben PKC, Fortuna en DVO zich al geplaatst.

Tot 5-5 ging het vanavond in Koog aan de Zaan volledig gelijk op, waarna DOS’46 het eerste miniscule gaatje sloeg bij 5-7. Tot 7-9 hield het deze marge vast, maar uiteindelijk kwam de thuisclub voor rust nog op gelijke hoogte: 9-9.
Na de pauze schoot Max Malestein met twee snelle treffers DOS’46 meteen op 9-11, maar die lijn wist DOS’46 aanvankelijk niet door te trekken. KZ nam het heft in handen en ging erop en erover: 17-15.

Het team van interim-trainer Herman van Gunst toonde veerkracht, scoorde vier punten op rij en nam de leiding in handen om die uiteindelijk niet meer af te staan. Dankzij vooral Malestein, maar ook Leander Zwolle wisten de roodhemden in de zeer spannende slotfase aan de goede kant van de score te blijven: 20-22.

Zaterdag beslissing
Komende zaterdag kan DOS’46 dus alsnog de kruisfinales van de Korfbal League halen. Een zege bij LDODK, waar vorige week in Nijeveen nog van werd verloren, is dan wel noodzakelijk.

Tekst Niels Dijkhuizen/ foto Leo de Harder