Ondernemend

De beste tips voor het kiezen van kunstwerken voor je huis

Commerciƫle partnerbijdrage

Of je nu een kunstconservator, galeriehouder of muzikant bent, kunst kopen is niet iets dat je gemakkelijk afgaat. Dit is al helemaal het geval als je helemaal geen verstand hebt van wanddecoratie. Galerijen kunnen op het eerste gezicht overweldigend zijn. Je kunt je zorgen maken over het selecteren van de juiste maat of het juiste kleurenschema voor je kamer. Er zijn een paar regels die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je het juiste stuk voor je kamer kiest, daarover lees je hieronder meer! 

Kies wat je wilt 
Hoewel dergelijke regels, zoals investeren in neutrale banken of vloeren, kunnen worden gevolgd, moedigen kunstenaars mensen aan om hun muren te gebruiken om meer irrationele of diverse beslissingen te nemen. Met kunst kun je jezelf uitdrukken door kleur, materiaal en textuur, dus kies kunst die je op een diep niveau aanspreekt, en vergeet sculpturen en vloerkleden niet! Ze hebben ook het vermogen om artistieke uitspraken te doen, al kan een schilderij kopen hier ook voor gedaan worden. 

Denk aan de keuken
De keuken wordt vaak het hart van het huis genoemd en is ook de meest bezochte ruimte in huis. Het lijdt geen twijfel dat in dit project kunst moet worden gebruikt. Kunst kan worden getoond op werkbladen of in ruimtes boven kasten. Leun naar kleinere stukken die de kamer in evenwicht houden in plaats van rommelig te maken om de kunst in de details te houden. We houden van prints die grappig of socialer van aard zijn. 

Bezoek tweedehands markten
Dit is een heel andere wereld dan galerijen. Kunstenaars raden ten zeerste aan om advies in te winnen van deskundige collega’s en veilingen bij te wonen. Boeken als Seven Days in the Art World (waar de auteur de schalen van de moderne kunstwereld afpelt) en The 12 Million Dollar Stuffed Shark (die hedendaagse kunst bekijkt vanuit het prisma van de economie) bieden informatieve mogelijkheden om jezelf onder te dompelen in de oude en steeds veranderende museum- en veilingprocessen.

Vergeet de woonkamer niet
De meesten van ons staan onder veel stress omdat dit de ruimte is die de meerderheid van de bezoekers kan zien en waarin ze tijd kunnen doorbrengen. Het kiezen van het juiste stuk naast de muurstickers is cruciaal om een dialoog op gang te brengen en het gevoel of de sfeer van de ruimte vast te stellen. Je kunt gaan voor een volledige fotowand of een enkel groot stuk, dit hangt van je eigen voorkeur af.

Ga voor een kunstwerk in opdracht
Het geven van een kunstwerk in opdracht aan je favoriete kunstenaar is een fantastische manier om de exacte maat te krijgen die je nodig hebt voor je kamer, terwijl je toch het werk verzamelt van een kunstenaar die je bewondert. Zorg er bij het selecteren van een artiest voor dat deze al eerder opdrachten heeft uitgevoerd of vraag een klant die al met de kunstenaar heeft samengewerkt om hun feedback over de artiest te delen.