Sport

Dos’46 koploper na winst op AKC Blauwwit.

Dos’46 heeft met klein verschil de koppositie in de Ereklasse A gepakt. Hoewel het er in de eerste helft niet naar uit zag dat Dos’46 de punten in eigen huis zou houden, maakten zij het in de tweede helft meer dan goed en wonnen nipt met 20-19. AKC Blauwwit opende de score en had de gehele eerste helft het initiatief. Dos’46 probeerde wel, maar mistte scherpte en kon alleen de marge zo klein mogelijk houden. Ruststand 7-10.

Na rust een heel ander Dos’46, dan nu wel scherp in de afronding was. Het bouwde de stand binnen enkele minuten om in een voorsprong van 13-10. AKC Blauwwit rechtte de rug en kwam langszij. Tot 16-16 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een sterke eindfase van Dos’46 zorgde er voor dat de voorsprong weer op 3 punten kwam. Deze kwam aan het eind nog even in gevaar, maar de Nijeveners konden de punten toch in eigen huis houden.