Evenementen

DMD optocht: toch een beetje carnaval van het Noorden

De DMD optocht ging van de laatste donderdag naar de woensdag voorafgaand aan de 1e Donderdag Meppeldag. Daar waren goede redenen voor en er was bij velen de nodige sceptisch. Sinds jaar en dag vond die optocht, beetje het carnaval van het Noorden, op de laatste donderdag plaats. De optocht ging naar de woensdag voorafgaand. Er werd wat op los gemopperd. Vriendelijk maar ook minder vriendelijk. Woensdag 3 augustus bleek al gauw het was loos alarm.

Een flink deel van Meppel is op vakantie maar de toeschouwers stonden rijen dik langs de kant. Op de straten de optocht met enthousiaste, vrolijke deelnemers. Een bonte kleurrijke stoet van verenigingen en bedrijven trok op of in wagens en wandelend door de stad. We misten een muziekkorps met militaire precisie voorop.

Dat werd echter volop gecompenseerd door de Altiband op de wagen en in de stoet de Dikdakkers, Mokumse klanken van Davey Bindervoet, Wildeboer op de kar, Caribbean drums en dans. Kortom het was woensdag toch een beetje Carnaval in Meppel voorafgaand aan de 1e Donderdag Meppeldag. De weergoden deden er nog een schepje bovenop. Tegen de stroom in, door de organisatie een leuk evenement neergezet. Petje af.

Meer foto’s op facebook en www.rtvmeppel.nl

Foto Leo de Harder