Ondernemend

Dit zijn de beste fysio-apps!

Commerciële partnerbijdrage

Er zijn miljoenen apps waar je gebruik van kunt maken in combinatie met fysiotherapie Drachten. Sommige zijn geweldig en zijn gemaakt om mensen te helpen. Sommige zijn er om gegevens te stelen en andere zijn gewoon niet goed in wat ze doen. Fysiotherapeuten moeten de patiënten veilig houden en ervoor zorgen dat ze vertrouwde, betrouwbare apps gebruiken. Als je loopt bij fysiotherapie Dokkum is het zeker een aanrader om gebruik te maken van de onderstaande apps!

Hudl
Hudl is een op video gebaseerde app die ontwikkeld is om professionele atleten te helpen hun techniek te herzien en te perfectioneren. Met de app kun je de video die je hebt geüpload bestuderen of nieuwe video vastleggen met je apparaat. Fysio’s gebruiken het als een loop- of bewegingsanalyse-instrument voor de bovenste en onderste ledematen. Met de app kun je video’s maken bij het uitvoeren van een bepaalde beweging of taak. Je kunt het dan terugkijken, inzoomen op bepaalde features en dezelfde beweging vergelijken met eerdere video’s. Patiënten en familieleden vinden het geweldig om verbeteringen te kunnen zien. Het is een handig educatief hulpmiddel om bewegingspatronen te doorbreken. 

Squeezy
De Squeezy app-serie gaat helemaal over de bekkenbodem. Ze zijn ontworpen door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in Women’s Health en werkzaam zijn in de NHS, wat de Britse gezondheidszorg is. Dit advies is twee voor de prijs van één: Squeezy en Squeezy voor mannen. Ze helpen bij bekkenbodemspieroefeningen. De app is met name bedoeld voor patiënten die problemen hebben met hun blaas, darmen of bekkenbodemspieren, omdat deze kan worden aangepast aan een specifiek trainingsprogramma en kan worden ingesteld om je eraan te herinneren wanneer je je oefeningen moet doen. Loop je bij fysiotherapie Hurdegaryp voor je bekkenbodem? Squeezy is dan zeker een goede app om te gebruiken!

Via-therapy
Via-therapy is een beroerte-specifieke app die is gemaakt om therapeuten te begeleiden bij hun revalidatie van de bovenste ledematen. De app is gemaakt door een internationaal panel van onderzoekers op het gebied van beroerterevalidatie en clinici van Neurologie en Fysio- en Ergotherapie. De collectieve expertise omvatte onderzoeksinteresses in epidemiologie, motorische controle en kennisvertaling. Er zijn nuttige video’s over de huidige revalidatietechnieken voor de bovenste ledematen. Je kunt je klinische redenering ook verfijnen door revalidatietechnieken te filteren op zaken als zelfoefening, cognitieve stoornissen. Na een beroerte zal Via-therapy dus zeker een goede app zijn om te gebruiken. 

PEPS Recovery Exercises
We weten allemaal dat herhaling de sleutel is tot succes bij revalidatie, vooral bij beroerte en neurologische revalidatie. Deze handige kleine app biedt een gemakkelijke en leuke manier om taken voor de bovenste ledematen op basis van beperkingen te oefenen. REPS Recovery Exercises bestaat uit twee oefenprogramma’s TASK en PUSH na een beroerte. Beide programma’s maken gebruik van een strategie die kan helpen bij het herstel na een beroerte – repetitieve oefening. TASK omvat de herhaalde oefening van vier dagelijkse taken, terwijl PUSH de herhaalde oefening van armbewegingen omvat. Dit is vergelijkbaar met de GRASP-oefeningen die ooit werden aanbevolen voor Stroke, maar bijgewerkt in een app-formulier. 

Foto: Pexels.com