Exposities

De vlag mag uit bij Stichting Oud Meppel

Dit jaar bestaat de Stichting Oud Meppel 60 jaar, bestaat het kwartaalblad “Oud Meppel” 45 jaar en hebben we 20 jaar geleden ons pand aan de Sluisgracht in gebruik genomen. De vlag mag uit!

Hier besteden we aandacht aan in een nieuwe tentoonstelling met als titel “Bewaren voor de stad” en als ondertitel “60 jaar Stichting Oud Meppel”. In deze tentoonstelling “vertellen” we iets over onze eigen geschiedenis, zoals de betrokkenheid bij het restaureren van de Sluisbrug, reddingswerkzaamheden van oude bouwmaterialen na de brand in het schultehuis (Kruisstraat 15) in 2012, etc.

Als tweede aspect laten we originele materialen zien die we “bewaren voor de stad”. Dit hebben we al 60 jaar als doelstelling in onze statuten staan in artikel 2: “Het wekken van belangstelling voor Meppels verleden en het behoud van overblijfselen daaruit”. Te zien zijn onder meer originele foto’s, archiefstukken en het oudste bekende geschilderde portret van een Meppeler inwoonster. Ook besteden we aandacht aan activiteiten van één van onze oprichters Jan Poortman, voor de Geheime Dienst Nederland, gedurende de Tweede Wereldoorlog.

De opening van de tentoonstelling vindt op zaterdagmiddag 13 april om 15.00 uur plaats door wethouder Robin van Ulzen. De tentoonstelling in ons gebouw Sluisgracht 21-22 is met ingang van donderdagmiddag 18 april en daarna zaterdagmiddag 20 april te bezoeken. Dit kan van 13.00 uur tot 16.30 uur op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag tot en met in elk geval 28 september. Op 19 april zijn we gesloten. Omdat we “bewaren voor de stad”, dus voor iedereen, is de toegang gratis.

Tekst/foto: Stichting Oud Meppel