Ondernemend

De onmisbare Wft basis voor financiële professionals

Commerciële partnerbijdrage

Denk jij eraan om in de bank- of verzekeringswereld te gaan werken? Of ben je er al actief maar wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Dan is de kans groot dat je al eens van Wft Basis hebt gehoord. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo belangrijk? Tijd voor een heldere uitleg!

Wft in een notendop
Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. Deze wet stelt eisen aan de deskundigheid en betrouwbaarheid van iedereen die klanten informeert of adviseert over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken en pensioenen. En laat Wft Basis nou net de basis zijn van die vereiste deskundigheid.

Net als een VCA in de bouw
Je kunt het een beetje vergelijken met het VCA-certificaat in de bouw. Net zoals elke bouwvakker de basisregels van veiligheid moet kennen, zo moet iedereen die actief is in de financiële sector weten hoe wet- en regelgeving in elkaar zit, wat integer handelen inhoudt en hoe je op een verantwoorde manier met klanten omgaat.

Geen Wft, geen werk
Met andere woorden: zonder Wft Basis kom je simpelweg niet aan de bak in banken, verzekeringskantoren of financiële adviesbureaus. Het is een verplicht opstapje, maar gelukkig ook een heel nuttig opstapje dat jou meteen een streepje voor geeft op minder goed geïnformeerde collega’s.

Maar zie het niet als een verplicht nummer, zie het als een kans! Door de Wft Basisopleiding te volgen, doe je namelijk direct een flinke dosis relevante kennis en vaardigheden op. Je leert over de ins en outs van het vakgebied en krijgt inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving. Dat maakt je meteen een stuk waardevoller voor potentiële werkgevers.

Hoe behaal je Wft Basis?
Oké, maar hoe kom je eraan? De examens voor Wft Basis worden afgenomen door het CDFD, het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Je kunt je hier zelf voor aanmelden, maar het is slim om je eerst goed voor te bereiden. Het is tenslotte best pittige stof!

Tip: bereid je optimaal voor
Tip: doe zoals vele anderen en bereid je voor met een Wft Basis cursus van bijvoorbeeld Lindenhaeghe. Dergelijke opleidingsinstituten zijn vaak al tientallen jaren specialist in financiële opleidingen en bieden zeer complete cursussen aan, zowel klassikaal als online. Handig voor wie de stof in zijn eigen tempo wil doorgronden.

Een investering die loont
Een bijkomend voordeel is dat veel werkgevers het later ook waarderen als je een Wft opleiding hebt gevolgd. Het staat gewoon goed op je cv en laat zien dat je bereid bent om te investeren in je eigen ontwikkeling. En laten we wel wezen, in de huidige arbeidsmarkt is elk pluspuntje mooi meegenomen!

De sleutel tot jouw succes
Of je nu een oude rot in het vak bent of een ambitieuze starter: Wft Basis is de sleutel tot jouw succes in de financiële wereld. Een investering in jezelf waar je nog lang profijt van zult hebben. En een geweldige kans om jezelf te onderscheiden en aan je droom carrière te beginnen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in voor de Wft Basisopleiding van Lindenhaeghe en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst in de boeiende wereld van financiën!