Nieuws

De energietransitie; hoe je mee kunt doen

Er gaat geen dag voorbij of je hoort of leest wel iets over de energietransitie. Ook in Meppel ontkomen we er niet aan, gemeente en lokale media vestigen doorlopend onze aandacht op de noodzaak ervan. Inwoners en eigenaren van vastgoed worden aangespoord hun huis of bedrijfspand te verduurzamen: zonnepanelen op het dak, grondig isoleren en uiteindelijk ook van het aardgas af.

In verschillende wijken hebben bewoners het initiatief genomen om vanuit de wijk of de buurt zelf aan de slag te gaan met de urgentie van energietransitie. Zo ook in het wijkje Slingenberg, waar sinds enige tijd Energiecoöperatie ‘ Energiek Slingenberg’ actief is.

Een enthousiaste groep bewoners zet zich in voor belangrijke lokale activiteiten en heeft het plan gevat om 190 zonnepanelen te installeren op het dak van het Terra College. Deze school is gevestigd aan de Werkhorst. De grondslag voor dit project is een (nog te vormen) coöperatie.

Op woensdag 31 januari komen twee bestuursleden van Energiek Slingenberg vertellen over hun initiatief. Ben je geïnteresseerd in energietransitie en wil je meer te weten komen over deelname en realisatie, dan ben je van harte welkom op deze informatieavond!

Informatieavond: de energietransitie en hoe je mee kunt doen

31 januari 2024 vanaf 19:30 uur

Bibliotheek, Marktstraat 27 Meppel

Aanmelden: stuur een mail naar info@energiek-slingenberg.nl

Tekst: aangeleverd/ foto: Pixabay