Schooltv

DCTerra benoemt nieuwe directeur mbo in regio Meppel

DCTerra is verheugd een nieuwe regiodirecteur voor MBO Meppel te kunnen introduceren: Marijke Kompier. Haar benoeming is de eerste benoeming vanuit de nieuwe organisatie DCTerra nadat deze fusieorganisatie vanaf 1 januari jl. als formeel werkgever van start is gegaan.

De benoeming voorziet erin dat Marijke de taken vanaf 1 mei a.s. overneemt van Taco van Leeuwen. Taco is tot 1 mei zowel verbonden aan het mbo in de regio Meppel als aan het VO regio Emmen/Meppel. Met de benoeming van Marijke gaat Taco zich meer focussen op het VO.

Marijke neemt een schat aan ervaring mee uit de onderwijs- en de bestuurlijke wereld. Zij wordt het gezicht van DCTerra naar bedrijven en instellingen in de regio Meppel en is de linking-pin vanuit DCTerra met de arbeidsmarktregio Zwolle. In haar hoedanigheid als regiodirecteur zorgt zij ook voor de verbinding van de regio Meppel met het bredere samenwerkingsverband DNA.

DCTerra weet dat de ontwikkeling van het mbo onderwijs bij Marijke in goede handen zijn. Datzelfde vertrouwen heeft DCTerra ook voor de continuering en ontwikkeling van de samenwerking met en overheden in de – ruime – Meppelse regio.

Cheryl Groen (bron DCTerra)/ foto DCTerra