Regio

‘Daar wil ik wel ’n keer met’ dacht Harm

Afgelopen woensdag vierden Harm Stevens en Evertje Stevens-Daalman hun diamanten huwelijk. Een bijzondere mijlpaal: niet veel huwelijken blijven 60 jaar bestaan. Maar met de liefde tussen Harm en Evertje zit het helemaal goed. De buren hebben een mooie boog gemaakt en burgemeester Rikus Jager is er om het tweetal te feliciteren. Trots wijzen ze naar de kaart die ze van het koningspaar hebben ontvangen. Samen halen ze herinneringen op en Harm merkt op dat er toch steeds minder cafés zijn.

Voordat ze trouwden, hadden ze drie jaar verkering. Harm werd geboren in Uffelte maar groeide op in Wapserveen. Evertje groeide op in Wapse. Ze kenden elkaar wel; een nichtje van Evertje had verkering met een goede vriend van Harm. Bij die huwelijksvoltrekking zaten ze achter elkaar in de kerkbankjes. En Harm zei: ‘Daar wil ik wel een keer met…’ Maar toen hij Evertje opzocht in Wapse had ze al verkering.

Beide zijn nog goed mobiel. Ze doen zelf boodschappen en als Harm alleen onderweg is, haalt hij vaak nog wat groenteplantjes op. Al jaren geniet Harm van het biljarten, in het dorpshuis van Wapserveen en soms gaat hij naar Havelte. Ook heeft hij altijd veel en graag geschaatst. En samen gaan ze nog iedere maand naar de soos, ook in het dorpshuis van Wapserveen.

Inmiddels genieten ze volop van hun vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Die wonen allemaal in de buurt. Ongeveer een jaar geleden overleed een van hun dochters. Daar hebben ze nog veel verdriet van. Daarom geen groot feest, maar wel met z’n allen lekker uit eten in Giethoorn. En wie weet, vieren ze over vijf jaar hun briljanten huwelijk!

Marieke van Raalte foto Harm en Evertje Stevens uit Wapserveen. met burgemeester de Jager