Nieuws

Culturele seizoen Meppel start tijdens Drentse Uitmaand

In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. Men kan weer culturele workshops en cursussen volgen en voorstellingen, evenementen, musea en theaters bezoeken. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar.

Op 4 en 18 september mogen alle inwoners van Meppel hun tuin in een rommelmarkt veranderen tijdens Tafel in de Tuin. Het is de bedoeling dat veel tweedehands spullen en handgemaakte creaties van eigenaar wisselen.

In Schouwburg Ogterop in Meppel staan in september de eerste concerten en theatervoorstellingen geprogrammeerd van onder andere Yuri Honing, René van Meurs en Spinvis en Saartje van Camp.

Het Drukkerijmuseum in Meppel is weer van dinsdag tot en met vrijdag geopend en het Stedelijk Museum Meppel is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend en organiseert dit najaar naast tentoonstellingen, lezingen en excursies over moderne en hedendaagse kunst.

De provinciale opening van de Drentse Uitmaand vindt plaats op 9 september tijdens de voorstelling Woeste Gronden in de gemeente Coevorden. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl en wethouder Jeroen Huizing geven dan het startschot voor de actiemaand. Woeste Gronden is een muzikaal spektakel van BUOG en speelt zich af op een boorlocatie bij ’t Haantje.

Een overzicht van de activiteiten in de Drentse Uitmaand is te vinden via de website www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Foto Hans Wolff