Cultuur

Benefietconcert voor vrouwen in Afghanistan

De Markiezin van Drenthe geeft in samenwerking met Soroptimistclub De Reestlanden op zaterdagavond 4 september in de kerk in IJhorst een benefietconcert ten behoeve van de vrouwen in Afghanistan.
Wereldwijd zijn er grote zorgen over de toekomst van vrouwen en meisjes in Afghanistan. De leden van Soroptimistclub De Reestlanden komen al jaren op voor de rechten van vrouwen en werken daarbij nauw samen met vrouwenorganisatie UN Women.

“UN Women werkt al jaren ter plaatse en is vastberaden om vrouwen en meisjes te blijven helpen en bij te staan door in Afghanistan te blijven en daar hebben ze onze hulp hard voor nodig”, aldus Berthilde de Groot, voorzitter van Soroptimistclub De Reestlanden.

De drijvende kracht achter de culturele stichting De Markiezin van Drenthe is sopraan Sinje Kiel. Via een Facebook bericht kwam zij in contact met de Soroptimisten en ontstond het idee voor het geven van een benefietconcert. Het programma omvat wiegeliedjes en nachtliederen in de kerk van IJhorst.

Samen met luitist en gitarist David van Ooijen brengt Sinje het programma Lullabies & Nachtmerries ten gehore. Beide musici hebben een achtergrond en specialisatie in oude muziek en gezamenlijke recitals bestrijken het repertoire van de Italiaanse Vroegbarok, Engelse Renaissance en Duitse Barok.

Programma
Datum: zaterdag 4 september. Aanvangstijd: 19:30 uur, deur open 19:00 uur.
Locatie: Protestantse kerk IJhorst – De Wijk, Kerkweg 10 in IJhorst
Kosten: vrijwillige bijdrage als donatie, te betalen bij de ingang (met pin)
Reserveren: Reserveren is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar: markiezinvandrenthe@gmail.com

I.v.m. corona wordt een maximaal aantal toeschouwers toegelaten op 1,5 m afstand en met inachtneming van de actuele geldende maatregelen.

Foto Markiezin van Drenthe