Regio

Corso Sint Jansklooster verlengt de mediadeals

De Christelijke Oranje Vereniging (COV) heeft de twee mediadeals met RTV Oost en Omroep MAX weten te verlengen. Daarmee krijgt de jarenlange samenwerking een vervolg. En is het corso van Sint Jansklooster ook aankomend jaar op de televisie te bewonderen. “En daar zijn wij erg blij mee”, vertelt Egbert Lassche van de COV.

RTV Oost is al vanaf 2007 verbonden aan het corso. Ook Omroep MAX heeft sinds 2014 heel wat edities meegemaakt. In 2023 zullen de rondgangen van Corso Sint Jansklooster op de derde vrijdag van augustus wederom geregistreerd worden door RTV Oost als NPO 1, via Omroep MAX. Beide omroepen zijn zeer tevreden over de afgelopen jaren en de soepele samenwerking tussen alle betrokken partijen. De nieuwe overeenkomst is daardoor snel beklonken.

Met name Omroep MAX is zeer tevreden met de uitzending en het marktaandeel wat het wist te bereiken. Zo keken er naar de uitzending van vorig jaar 281.000 mensen. Op het hoogtepunt bereikte het zelfs 578.000 belangstellenden. In totaal behaalden de uitzendingen op RTV Oost en Omroep MAX een maximaal bereik van maar liefst 850.000 kijkers. De jaarlijks toenemende kijkcijfers geven Omroep MAX en RTV Oost heel veel vertrouwen en motivatie om door te gaan met de mooie samenwerking die is ontstaan.

Corso Sint Jansklooster zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Op de vrijdag zullen de twaalf dahliareuzen weer door de straten trekken. Met om 14:00 de middagrondgang en om 20:30 de avondrondgang, wat het grootste verlichte corso van Europa is. Waarna op zaterdag 19 augustus vanaf 14:00 het corsofestival plaats zal vinden, de wagens stilstaan in het dorp en iedereen er rustig omheen kan lopen.

De uitzending van RTV Oost staat voor nu gepland op zaterdag 19 augustus. En de vijftig minuten durende uitzending van Omroep MAX op NPO1, staat voorlopig gepland op dinsdag 22 augustus om 17:09.

Tekst aangeleverd/ foto Wim Echten