Nieuws

Controle industrieterrein Noord

Op donderdag 23 maart 2023 heeft de gemeente Meppel, samen met partners, een controle uitgevoerd op industrieterrein Noord. Er werd gecontroleerd op onder andere bouwregelgeving, brandveiligheid, personeelsomstandigheden, de naleving van vergunningen en de APV. Doel van de controle is het versterken van een veilig ondernemersklimaat in Meppel.

Tijdens de controle hebben medewerkers van de gemeente adviezen aan pandeigenaren gegeven om onder andere de (brand)veiligheid van het pand te bevorderen. De controleurs werden door de eigenaren goed ontvangen en het algemene beeld van de situatie op het bedrijventerrein is goed.

Ondermijning op bedrijventerreinen
Door de afgelegen ligging en goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor ondermijnende (illegale) activiteiten. Bijvoorbeeld het (faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen, uitbuiting en illegale bewoning. Om het herkennen van ondermijning bij pandeigenaren op industrieterreinen te bevorderen ontving elk adres op het industrieterrein een bewustwordingsbrief.

Ziet u zaken de volgens u niet kloppen? Meld dit dan bij de gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meer informatie over ondermijning vindt u op: www.meppel.nl/ondermijning

Tekst Gemeente Meppel/ foto Pixabay