Sport

Circuitdag Against Cancer op TT-Circuit Assen

Stichting Against Cancer organiseert op woensdag 23 augustus de ‘Circuitdag Against Cancer’ op het TT-Circuit in Assen. De jaarlijkse Circuitdag is voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. Tijdens deze 18e editie kunnen meer dan 150 gezinnen even de uitdagingen rondom de ziekte van hun kind, broertje of zusje naast zich neer leggen. “Kinderen met kanker kunnen zich weer even kind voelen”, aldus Patrick Boxem, voorzitter Stichting Against Cancer.

Zo zal piloot Frank van Houten, van Dutch Rush Aerobatics, een aerobatics vliegshow geven boven het TT-Circuit Assen. Alvorens vliegt hij naar Utrecht om hartjes in de lucht te creëren boven het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit wordt speciaal gedaan voor de kinderen die niet naar de Circuitdag kunnen komen en om hen een hart onder de riem te steken. Verder hebben in totaal honderden vrijwilligers en coureurs zich aangemeld om de Circuitdag Against Cancer mogelijk te maken.

Hierdoor kunnen de kinderen meerijden in sportwagens als een Maserati of Ferrari, racen met echte coureurs, achterop de motor het circuit verkennen, crossen op het militaire terrein in een tankwagen of Dakartruck en varen in een politieboot. Voor meer informatie zie: https://againstcancer.nl.

Stichting Against Cancer/ foto Tom Gerards