Cultuur

Burgemeesters geven startsein jubileumeditie Kindermaand

De burgemeesters in Drenthe, ook burgemeester Korteland in Meppel, geven op woensdag 15 september om 10.00 uur het startsein voor het kinderevenement Oktober Kindermaand. Zij delen op een basisschool in de eigen gemeente aan alle leerlingen twee boekjes uit en spelen met een aantal groepen het grote kunst- en cultuurspel. Het spel bestaat uit allerlei vragen over kunst en cultuur in Drenthe. Hoeveel weten kinderen over het erfgoed, de culturele organisaties en activiteiten in Drenthe?

In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten. De start van het evenement wordt altijd gegeven door de Drentse burgemeesters die kinderen met het spel enthousiast willen maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe.

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Het bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen wordt gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is. Op alle scholen waar de burgemeesters komen wordt een welkom voorbereid. Soms is dat een lied, soms een dans en soms een erehaag. Na een toelichting op het project wordt het spel gespeeld. De winnaar van dit spel mag met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto.

Foto Bente Monkel (2020)