Nieuws

Burgemeester Korteland opende kindermaand

De burgemeester van Meppel Richard Korteland gaf deze week het startsein voor het kinderevenement Oktober Kindermaand. Hij deelde op kindcentrum ’t Avontuur in Meppel aan alle leerlingen twee boekjes uit en speelde met een aantal groepen het grote kunst- en cultuurspel. Het spel bestaat uit allerlei vragen over kunst en cultuur in Drenthe. Hoeveel weten kinderen over het erfgoed, de culturele organisaties en activiteiten in Drenthe?

In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. De burgemeester bracht dat nog eens extra onder de aandacht. Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten. De start van het evenement wordt altijd gegeven door de Drentse burgemeesters die kinderen met het spel enthousiast willen maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe.

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Het bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen wordt gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is. Op alle scholen waar de burgemeesters komen wordt een welkom voorbereid. Soms is dat een lied, soms een dans en een erehaag. ‘t Avontuur had een erehaag en een leuk dansje voorbereid. Na een toelichting op het project werd het spel gespeeld. De winnaar van dit spel mocht met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto.

Foto Kylian Mol