Regio

Burgem. trapt Kindermnd af in nieuw lok. KC De Bron

Een bijzondere ochtend voor de kinderen van groep 7/8 van KC de Bron in Nijensleek: samen ontvingen de leerlingen burgemeester Rikus Jager. Een beetje spannend was het wel. Naast de officiële aftrap van ‘Oktober Kindermaand’ was de burgemeester uitgenodigd om het gloednieuwe leslokaal te openen.
De kinderen stonden buiten op de burgemeester te wachten. Er hing een rood lint dat symbolisch werd vastgehouden door het oudste kind van groep 8 Annelie Groen en het jongste kind van groep 7 Joost Brouwer. Aan de burgemeester de eer om het lint door te knippen. Naast een boekje waarin alle activiteiten in Drenthe zijn beschreven, kregen de kinderen een boekje met daarin een bucketlist met de 16 meest gave dingen om te doen in Drenthe.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor het Ren-Je-Rot-Spel Strunen waarbij allerlei culturele vragen werden gesteld. De burgemeester was de quizmaster, de juf de jury en de kinderen de spelers. Ook was er volop tijd voor vragen voor de burgemeester en Helma Kwast.

Een mooi gesprek ontstond over onder andere cultuur in Westerveld, het burgemeesterschap, duurzaamheid en klimaat. Daarna mochten de kinderen de ambtsketting even voorzichtig omhangen. Als dank voor hun bezoek aan de Bron ontvingen burgemeester Jager en Helma Kwast een fles bruisend bronwater.