Nieuws

Budgetwinkelketen Big Bazar wisselt van eigenaar

Big Bazar heeft een nieuwe eigenaar. De keten van budgetwinkels komt in handen van ondernemer Heerke Kooistra. Big Bazar heeft 135 winkels, waarvan een in Meppel.

Big Bazar was eigendom van de familie Blokker, bekend van de gelijknamige winkels. De familie verkocht alle winkelketens aan de Mirage Retail Group (MRG). Die nieuwe eigenaar wil groeien met webwinkels en daar past Big Bazar niet bij omdat het geen webshop heeft.

Met Kooistra heeft Big Bazar een eigenaar met veel expertise heeft op het gebied van inkoop en discount. Kooistra ziet naar eigen zeggen kansen in Big Bazar. De deal zou Big Bazar toegang kunnen geven tot nieuwe samenwerkingen en inkoopkanalen. De nieuwe eigenaar wil ook het assortiment in de schappen uitbreiden. De directie van de keten is ook enthousiast.

In Drenthe heeft de winkel filialen in Meppel, Emmen, Assen, Coevorden, Klazienaveen, Hoogeveen, Roden en Nieuw-Amsterdam.

Overname waarschijnlijk volgende maand rond
De overname wordt waarschijnlijk volgende maand afgerond. Er zijn afspraken gemaakt over het behouden van het bedrijf en de werkgelegenheid. Hoeveel geld betaalt voor Big Bazar is niet bekend gemaakt.

Foto Googlestreetview