Cultuur

Muziekcoöperatie haalt BRUUT! naar Meppel

Nu popconcerten met publiek weer mogelijk zijn, laat de Muziekcoöperatie Meppel er geen gras over groeien. Donderdag 11 november wordt in samenwerking met Schouwburg Ogterop de swingende Amsterdamse band BRUUT! naar Meppel gehaald. De steevast in zwart-wit gestoken rasmuzikanten maakten de afgelopen jaren furore met hun opzwepende mix van jazz, surfrock, boogaloo en hardrock.

In februari 2022 zal van het kwartet de nieuwe plaat ‘Zest’ verschijnen op het roemruchte label Excelsior Recordings. Vorige maand kwam BRUUT! alvast met een voorproefje in de vorm van de single ‘Flint’. Daarop nemen ze de luisteraar mee op een intergalactische reis door een stroboscopisch universum vol synthesizers, überstrakke drumpartijen én uiteraard saxofoon. Alsof Donna Summer een liefdesbaby zou krijgen met Art Blakey.

Het belooft een stomend concert te worden. De Muziekcoöperatie heeft daarom in overleg met Schouwburg Ogterop ervoor gekozen om het plaats te laten vinden in de foyer, waar het publiek kan staan en dansen en een bar aanwezig is. Zoals de bezoekers van de Muziekcoöperatie gewend zijn.

Tickets kosten € 15,50 en zijn te bestellen via muziekcooperatie.nl. De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint om 20.30 uur. Toegang tot het concert met QR-code uit de CoronaCheck-app, een negatief testresultaat óf een herstelbewijs, plus legitimatie. Informatie hierover is te vinden op testenvoortoegang.org