Regio

Brink Towing Systems B.V. uit Staphorst viert 120-jarig jubileum

Deze maand viert Brink Towing Systems B.V. in Staphorst met trots en dankbaarheid haar 120-jarig jubileum. Brink werd opgericht op 3 september 1903 in Assen door Reint Brink als smederij. Inmiddels is Brink uitgegroeid tot een internationaal erkend bedrijf in de automotive industrie, een wereldmarktleider in trekhaken.

Sinds de bescheiden start heeft Brink een buitengewone reis gemaakt, waarbij de trekhaakfabrikant is uitgegroeid tot een internationale speler in de automotive industrie met meer dan 800 gepassioneerde medewerkers verdeeld over 9 locaties met high-quality productielocaties in Nederland, Frankrijk, Thailand en Zuid-Afrika.

Reint Brink opende in september 1903 een smederij in Assen. Zoon Roelof Brink neemt later het bedrijf over en legde zich toe op het bouwen van aanhangwagens en begin jaren ‘30 werden de eerste trailers afgeleverd. Om zich meer te specialiseren in trailers, werd er omstreeks 1946 in Meppel een nieuwe vestiging geopend onder de merknaam KAT (Kipper, Aanhangwagen en Trailer fabriek). Eind jaren 50 verhuisde de fabriek van Meppel naar Staphorst en werden er motortrucks geproduceerd, op dat moment stond Brink in Nederland geregistreerd als fabrikant van voertuigen.

Na enkele jaren besloot Roelof Brink te starten met de productie van aanhangwagens en trekhaken. Eerst werden deze trekhaken alleen voor bezitters van aanhangwagens geproduceerd, maar de vraag bleek zo groot dat begin jaren ‘60 de trekhaak als afzonderlijk artikel werd verkocht onder de naam RBS (Reint Brink Staphorst). Onder de merknaam Brink werd het bedrijf een van de grootste spelers op de internationale trekhakenmarkt.

Brink wil graag haar medewerkers, partners en klanten bedanken die gedurende vele jaren hebben bijgedragen aan het succesverhaal. Het is dankzij hun toewijding, vakmanschap en vertrouwen in Brink dat deze bijzondere mijlpaal van het 120-jarig jubileum bereikt is.

Brink Group, met haar hoofdkantoor in Staphorst, Nederland, heeft meer dan 800 gepassioneerde medewerkers verdeeld over 9 locaties (in Staphorst en Oosterhout in Nederland, Frankrijk, Thailand, Zuid-Afrika, Denemarken, Polen, Italië, Australië) en high-quality productielocaties in Nederland, Frankrijk, Thailand en Zuid-Afrika.

Tekst/foto Brink Group (de familie Brink)