Regio

Bouwbakkie Het Lokaal: de ‘oude Havelterbergschool’

Veel mensen zijn nieuwsgierig wat er toch allemaal gebeurt in en om het oude schoolgebouw aan de Havelterberg. Op 23 juli gooit ‘Het Lokaal’ daarom de deuren van het bijna 100 jaar oude schoolgebouw voor iedereen open. Even terug naar toen, voor wie ooit op de school heeft gewerkt of gezeten. Of juist vooruit kijken en zien en horen wat de toekomstplannen zijn van de ondernemer in het pand ‘Innovatiebureau Kiemkr8’. Er komt een breed aanbod voor zowel de toerist, de local, als de creatieveling op zoek naar werkruimte.

De nieuwe eigenaar Bianca Grote Beverborg: “Het Lokaal wordt een startplek voor activiteiten, zoals fietsen, wandelen, steppen en outdoor games. Maar ook een plek van ontmoeting, een rustpunt tijdens een beleefroute en een plek waar creativiteit zich verzamelt. De sfeer die we willen neerzetten is laagdrempelig en bruisend. We geven geïnteresseerden graag een rondleiding door de verbouwde en nog-te-verbouwen lokalen, én een bak koffie of thee bij het te realiseren Koffielokaal. Mensen kunnen tijdens het Bouwbakkie ook even kijken bij de bijenkolonie, een actief tochtje maken met de step en kennismaken met mountainbike clinics/BMX, gegeven door Bike Wise i.s.m. MTB Havelte.”

Vier ondernemers hebben inmiddels een plekje gevonden in Het Lokaal. Nog niet alle ruimten in het pand hebben een bestemming gevonden, dus er zijn mogelijkheden om toekomstige creatieve werk- en vergaderplekken te bekijken. Het Lokaal is geopend op 23 juli van 13:00 uur tot 17:00 uur. Er is een vrije inloop. Kijk voor meer informatie op onze facebookpagina @hetlokaalopdeberg.

De renovatie van de Havelterberg school wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van LEADER Zuidwest Drenthe. LEADER is een Europese subsidie voor Plattelandsontwikkeling. De provincie Drenthe en de 5 gemeenten van Zuidwest Drenthe zijn medefinanciers van het programma.

Tekst /foto Bianca Grote Beverborg