Regio

Boerendrokte bij De Karstenhoeve

Zaterdag 15 juli (van 11.00 uur tot 16.00 uur) is De Karstenhoeve het decor van de 2e Boerendrokte van dit seizoen. In het voorhuis en op het erf geven de familie Karsten met al hun personeel en aanloop een kijkje in hun leven van 100 jaar geleden. Het is hoogzomer, dus moet er worden gemaaid en gehooid. Iedereen is druk in de weer. Boer en vrouw Karsten krijgen bezoek van een boer uit het dorp die wil komen praten over de oprichting van een boterfabriek. Aangezien men op de boerderij zelf altijd al uitstekende boter karnt en tegen goede prijzen op de botermarkt in Meppel verkoopt, zijn de Karstens hier geen voorstander van. De gemoederen raken verhit, vooral nadat enkele familieleden die het wel zien zitten langskomen en zich er mee bemoeien.

Nog maar net bekomen van deze discussie dient zich het volgende gedoe al aan, over hoe kan het anders: een erfeniskwestie. Vrouw Karsten is ter ore gekomen dat nicht Geertje zich een oorijzer heeft toegeƫigend voor haar dochter. Deze stond niet op de lijst van de te verdelen goederen van de vrijgezelle tante Margje. Ze komen uiteindelijk tot een compromis. De overige goederen worden vandaag door de paander op de boeldag verkocht. De opbrengst zal ten goede komen aan de diaconie. Een ver familielid uit Groningen komt met een aantal mensen om te kijken hoe dat hier in zijn werk gaat. Kortom een dag waar weer van alles te zien en te beleven valt!

Voor info: info@karstenhoeve.nl, telefonisch: 0522-481447. Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.

Tekst en foto De Karstenhoeve